Puhelintilaukset:
0201 211222 klo 11-19

Sisustustrendit

Julkaistu: May 14, 2020

Sisustuksen maailma mullistuu jatkuvasti. Välillä tuntuu jopa että ei ehdi pysyä uusimpien trendien perässä, kun ilmoille on tullut taas uusi villitys. Vuonna 2020 monen suomalaisen kodin valtaa värit. Vihdoin. Tuttuun ja turvalliseen harmaaseen tottuneet uskaltautuvat kokeilemaan värejä. Kylmä valkoinen vaihtuu luonnonvalkoiseen ja ruskea beigeen. Tämän kevään ja kesän hittiväri on ehdottomasti keltainen. Keltainen on valon väri ja se yhdistetään usein energisyyteen, lämpöön ja voimaan. Keltainen väri huokuu iloa ja sillä on piristävä vaikutus. Syksyä kohti keltainen muuttuu ruosteen punaiseksi ja seuraavaksi hittiväriksi odotetaankin pehmeän punaista, sekä muita punaisen ja oranssin sävyjä.

Toinen trendi jonka voit nähdä sisustuksessa tänä vuonna ovat puupinnat ja rustiikkinen ulkonäkö. Mitä enemmän luonnonmukaisia materiaaleja, sen parempi. Puu on ehdottomasti kiilannut tyypillisen, monesta suomalaisesta kodista löytyvän kuultovalkoisen pinnan, vallaten paikkansa niin ruokailutilasta esimerkiksi lankkupöydän muodossa, kuin kodin muistakin huoneista.

Kolmas huomattava muutos näkyy muodoissa. Leveät käsinojat ovat vaihtuneet siroihin ja kapeisiin. Massiivinenkin sohva saa kevyen ulkonäön korkealla jalalla ja sirolla käsinojalla.  Kodin sisustuksessa on siirrytty selkeästi neliskanttisesta pehmeään, pyöreään ja kaarevaan muotoon. Tämä näkyy niin sohvissa ja niiden käsinojissa, kuin myös kovakalusteiden pyöristetyissä reunoissa. Pyöreät jalat ovat syrjäyttäneet paksut neliskanttiset ja uudelleen muotiin tullut pinnatuoli pyöristetyllä selkänojalla kruunaa ruokailutilan ilmeen.

Koska sisustustrendit kokevat jatkuvia muutosten tuulia, ovat tekstiilit saaneet aivan uuden tehtävän. Helpoin ja edullisin tapa muuttaa kodin ilmettä on leikitellä erilaisilla teksiileillä. Verhoilla, tyynyillä, vilteillä ja matoilla muutat huoneen tunnelman näppärästi.

 

TAKAISIN YLÖS